Admin/ május 6, 2016/ Előadásaink

“vesztes” szinonimái:
szerencsétlen, balfácán, pancser, ügyetlen, ügyefogyott, mamlasz, kétbalkezes, béna, suta, bamba, lúzer, esetlen, balek, balfék, bumfordi, palimadár, mafla, nyomi, bárgyú, fogyatékos, retardált, tehetségtelen, idétlen, málészájú, teszetosza, ügyifogyi, tápos…

Úgy tűnik a nyelvünk elég gazdag ennek a kifejezésére, ki-ki  kiválaszthatja a neki leginkább tetsző vagy testhezállót. (Nekem személy szerint a tápos a kedvencem)

Emlékszem, még az ügynökségünk működésének hajnalán én is voltam “pancser” vagy “tápos”. Elég fontos megbízást kaptunk, egy komplett sajtókampány, sok pénz elköltését bízták ránk. Persze ezek gazdag adrenalin termelődéssel járó munkák, általában rövid határidőre. Le is adtuk időben, ami egy jóleső érzés, már a számla kiállítása miatt is.

Már-már elfelejtettem a munkát, amikor az ügyfél ordítva hívott föl, aki egy harmincas hölgy volt, a leadást követő második héten, hogy a hirdetéseket most nézi a tiszteletpéldányokban és halvány valamint az “ő” és “ű” betűk helyén csinos négyzetek állnak.

Nehezen viseltem. Összeomlottam, ott a telefon túlsó végén. Nem azért, mert attól féltem, hogy ezzel  lazán bedönthettem a vállakozást, sokkal inkább azért, mert az önbecsülésem vagy inkább a saját tévedhetetlenségembe vetett hitem omlott ott össze.

Ma már nem így történne, de akkor ennek történelmi jelentősége volt a számomra. Egyrészt mert ez egy erős jel volt, hogy a működésem megnehezíti az életem, másrészt teljesen átszerveztük az ügynökséget, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő. Ennek a történetnek sok köze van ahhoz, hogy aztán több mint egy évtizedig nagyon sikeresen működhettünk.

Akkor ott vesztettem, de akkor ott győztem is.

“győztes” szinonimái: bajnok, nyertes, első helyezett, aranyérmes…

Várunk, gyere osszd meg velünk győzelmeid történetét!

Színészek: Bognár Csaba, Czirmai Ildikó, Darida Zsófia, Katona Kriszta, Toldi Ildikó, Zánkay András

Zenész: Rónaszéki Mónika Róza

Játékmester: Divéki Péter

Jegyek: felnőtt 1600 Ft, diák/nyugdíjas 1000 Ft, támogatói 2600 Ft

Share this Post