Admin/ február 4, 2016/ Előadásaink/ 0 comments

avagy a színe-java…

 

a Pécsi Művészetek és Irodalom Házában
2016. 03. 09., 19:30

 

Domonkos fiam, miután először csúszott le pár métert frissen felcsatolt sílécével és összes négy évével a pályán, az ég felé lendítette mindkét kezét és nevetéssel kísérve kiáltotta: “Megcsináltam!!!”.

Amikor három nap múlva édesanyja meglátta először lekanyarogni a pálya egy meredek részén, csak a szája elé tudta kapni a kezét, finoman ingatva a fejét, nem akarta elhinni amit lát.

A héten a februári napsütésben megpillanva a Tettye oldalában virágzó mandulafákat, eszembe jutott, amikor közel ötven éve hitetlenkedve láttam, hogy ezen a környéken ér véget a tél, hogy kezdődhessék a T A V A S Z !!!

Miközben a rossz dolgok automatikusan vonják magukra a figyelmünket, – hajlamosak vagyunk hosszú ideig, néha napokig is forgatni őket a fejünkben – a jó dolgoknak jóval rövidebb ideig szentelünk figyelmet. Ugyanakkor, ha van kivel megosztanunk egy jó élményünket, az újraélés megduplázza az örömet, gazdagabbá válunk általa.

Ezen az esten megajándékozhatjuk egymást jó pillanatokkal. Ha a miénket elmeséljük a többieknek és odafigyeléssel meghallgatjuk másokét, talán még kedvet is kaphatunk egymástól, kipróbálni, felfedezni új dolgokat, új világokat. Egy jobb életet élni, amiben nagyvonalúbbak és gondoskodóbbak vagyunk önmagunkkal és azokkal akik fontosak nekünk.

 

Színészek: Czirmai Ildikó, Darida Zsófia, Katona Kriszta, Toldi Ildikó, Divéki Péter, Bognár Csaba.
Zenész: Rónaszéki Mónika Róza
Játékmester: Zánkay András
  
Jegyek a helyszínen válthatóak: felnőtt 1.600 Ft, diák/nyugdíjas 1.000 Ft, támogatói 2.600 Ft

 

Share this Post

Leave a Comment